Voveraitės su bulvėmis

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Sakoma, kad voveraitės – ne tik maistas, bet ir vaistas. Dzūkai voveraites vadina ir kitais vardais: lepeškos, voveruškos. Lietuvoje labai paplitęs ir visų grybautojų mėgstamas, beveik nekirmijantis grybas.

Ingredientai

  • Voveraitės 300 g
  • Bulvės 500 g
  • Šoninė 150 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Miltai 1 šaukštas (-ai)
  • Grietinė 1 šaukštas (-ai)
  • Pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Nuvalykite voveraites, nuplaukite ir sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Pavirkite 5 minutes ir nukoškite.
  2. Šviežias nedideles bulvytes gerai nuplaukite su šepetėliu ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
  3. Keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną bei liesos šoninės gabalėlius (ant sviesto skaniau, bet riebiau). Suberkite miltus (1 arba 2 šaukštus), pakepinkite ir supilkite pieną. Paskaninkite šaukštu grietinės. Papirinkite ir padruskinkite. Kai padažas ims tirštėti, sudėkite voveraites. Kelias minutes patroškinkite.
  4. Ant virtų bulvių sudėkite pakepintas voveraites.
  5. Skanaus!

Panašūs receptai