Voveraitės su bulvėmis
Šefo receptai
Įkėlė: Geg 16, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Sakoma, kad voveraitės – ne tik maistas, bet ir vaistas. Dzūkai voveraites vadina ir kitais vardais: lepeškos, voveruškos. Lietuvoje labai paplitęs ir visų grybautojų mėgstamas, beveik nekirmijantis grybas.
Ingredientai
- Voveraitės 300 g
- Bulvės 500 g
- Šoninė 150 g
- Svogūnas 1 vnt
- Miltai 1 šaukštas (-ai)
- Grietinė 1 šaukštas (-ai)
- Pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Nuvalykite voveraites, nuplaukite ir sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Pavirkite 5 minutes ir nukoškite.
- Šviežias nedideles bulvytes gerai nuplaukite su šepetėliu ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
- Keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną bei liesos šoninės gabalėlius (ant sviesto skaniau, bet riebiau). Suberkite miltus (1 arba 2 šaukštus), pakepinkite ir supilkite pieną. Paskaninkite šaukštu grietinės. Papirinkite ir padruskinkite. Kai padažas ims tirštėti, sudėkite voveraites. Kelias minutes patroškinkite.
- Ant virtų bulvių sudėkite pakepintas voveraites.
- Skanaus!