Vokiškos silkių salotos
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Kiekvienoje šalyje yra savitos maisto ruošimo tradicijos, ir tas pats patiekalas gaminamas su „nacionaliniu“ prieskoniu. Rekomenduojame Jums išbandyti silkių salotas pasigaminti vokiškai.
Ingredientai
- Silkių filė 100 g
- Bulvės 100 g
- Rauginti agurkai 2 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Obuoliai 1 vnt
- Alyvuogių aliejus 30 g
- Actas 15 g
- Cukrus 5 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Nulupame su lupenomis išvirtas bulves. Jas supjaustome plonais griežinėliais. Iš raugintš agurkų pašaliname sėkleles. Verdančiu vandeniu nuplikiname svogūną. Agurkus, svogūną ir nuluptą obuolį supjaustome kubeliais.
- Viską sudėkite į salotoms skirtą lėkštę arba į didelį plokščią dubenį. Tada gerai išmaišykite, užpilkite alyvų (arba augaliniu) aliejumi, actu, apibarstykite cukrumi, pasūdykite, įberkite pipirų (pagal skonį).
- Prieš patiekdami į stalą patiekalą papuoškite obuolių griežinėliais, svogūno žiedeliais, šviežių salotų lapais ir kietai virtų kiaušinių gabalėliais.