Vokiškos bulvių salotos su rūgštynėmis
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Skanios salotos, pagardintos rūgštynėmis, kurios suteikia šioms salotoms ypatingą rūgštesnį skonį.
Ingredientai
- Bulvės 800 g
- Kmynai Pagal skonį
- Svogūnai 1 g
- Baltojo vyno actas Pagal skonį
- Cukrus Pagal skonį
- Rūgštynės Pagal skonį
- Sultinys 150 ml
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 3 g
- Svogūnų laiškai Pagal skonį
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
Eiga
- Neskustas bulves išvirkite kartu su kmynais. Kai išvirs, perliekite jas šaltu vandeniu, pravėsusias nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
- Sudėkite juos į indo dugną. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite ant bulvių., supjaustykite rūgštynes.
- Sumaišykite sultinį su actu, druska, cukrumi, šviežiai maltais pipirais bei aliejumi.
- Skystį užpilkite ant bulvių su svogūnais. Indą uždenkite ir kelias valandas palikite kambario temperatūroje, kad susimaišytų skoniai.
- Smulkiais gabaliukais supjaustykite šoninę, pakepinkite ją. Taip pat susmulkinkite svogūnų laiškus ar laiškinius česnakus ir viską suberkite ant bulvių.