Vokiškos bulvių salotos
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Bulvės 2 kg
- Svogūnas 150 g
- Sultinys Pagal skonį
- Actas 3 šaukštas (-ai)
- Garstyčios 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Majonezas 250 g
- Kiaušiniai 5 vnt
- Marinuoti agurkai Pagal skonį
- Petražolės Pagal skonį
- Kiaušiniai 1 vnt
- Pomidorai 1 vnt
Eiga
- Su lupenomis virtas bulves ataušinti ir nulupti. Vėliau jas supjaustyti griežinėliais ir išmaišyti su smulkintu svogūnu. Kiaušinius išvirti kietai ir supjaustyti, vieną palikti papuošimui. Į verdantį sultinį supilti actą, dėti garstyčių ir paskaninti druska ir pipirais. Šiek tiek atvėsusį sultinį užpilti ant bulvių ir kelias minutes palikti pastovėti. Tuomet į jas sudėti smulkintus kiaušinius, raugintus agurkus, dešreles ir įdėjus majonezo viską gerai išmaišyti.
- Salotas dekoruoti pjaustytais kiaušinių ir raugintų agurkų griežinėliais bei smulkintomis petražolėmis. Skanaus!