Vištienos vyniotinis su pistacijomis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Vištienos vyniotinis su pistacijomis
Ingredientai
- Vištiena Pagal skonį
- Vištienos krūtinėlė 1 vnt
- Kumpis 150 g
- Bandelė 1 vnt
- Pienas Pagal skonį
- Kiaušinio baltymas 1 vnt
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Pistacijos Pagal skonį
- Muškatas 10 g
Eiga
- Vištienos kumpelių mėsą sumalti su piene išmirkyta bandele. Krūtinėlę ir virtą kumpį supjaustyti - krūtinėlę stambiau, kumpį smulkiau. Viską išmaišyti. Įdėti kiaušinio baltymą, smulkintą česnaką, pistacijas, įberti malto muskato riešuto, druskos, pipirų pagal skonį. Viską gerai išmaišyti. Masę sudėti į kepimo formą, išklotą folija. Vyniotinio viršų taip pat uždengti folija.
- Kepti apie 50-60 min. 180 C įkaitintoje orkaitėje.
- Iškepusį vyniotinį, neišimant iš formos, atvėsinti (geriausiai būtų palikti šaldytuve nakčiai).