Vištienos vėrinukai
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 1 vnt
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Česnakas 1 skiltelė (-ės)
- Vytintas kumpis 100 g
- Bazilikas 2 vnt
Eiga
- Vištienos krūtinėles perpjauti per pusę, t. y. paploninti. Kiekvieną gabaliuką dar šiek tiek išmušti. Vištieną pabarstyti druska, pipirais, smulkintu česnaku. Tuomet užtepti pomidorų pastą, uždėti plonai supjaustyto vytinto kumpio gabaliukus, baziliko lapelius. Vištienos gabaliukus susukti ir palikti pastovėti apie 1 val.
- Medinius iešmelius išmirkyti vandenyje.
- Vištienos suktinukus supjaustyti maždaug 2 cm storio gabaliukais ir suverti ant medinių iešmelių. Vėrinukus apkepti iš abiejų pusių keptuvėje arba orkaitėje grilio funkcija.
- Pateikti su daržovėmis.