Vištienos sultinys

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Labai gardus sultinys, puikiai tinkantis valgyti su kibinais!

Ingredientai

  • Vanduo 3 l
  • Vištiena 2 kg
  • Krapai 10 g
  • Lauro lapai 2 vnt
  • Petražolės 10 g
  • Salierai 200 g
  • Morkos 2 vnt
  • Pipirai 6 vnt
  • Svogūnas 1 vnt

Eiga

  1. Nuplauname visas daržoves ir supjaustome nemažais gabaliukais (tik nesudėkite visų petražolių su krapais - juos naudosime papuošimui jau išvirus sultiniui).
  2. Kiek apkepiname vištieną, kad išsiskirtų riebalai. Juos panaudosime sultiniui. Galima naudoti sparnelius, blauzdeles ar kitas vištos dalis - nėra svarbu.
  3. Supilame vandenį, visas daržoves ir pakepintą vištieną su riebalais į puodą. Verdame apie dvi valandas ant mažos ugnies. Likus virti 15 minučių, įdedame pipirų ir lauro lapų.
  4. Galiausiai viską nukošiame ir pagardiname krapais bei petražolėmis.
  5. Skanaus!

Panašūs receptai