Vištienos šlaunelių troškinys su daržovėmis ir makaronais
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Kada pastarąjį kartą virtuvėje judinai WOK keptuvę? Taip tiesa, ji dažnai būna kiek primiršta, tad čiumpam ją, vištieną, makaronus ir keletą ingridientų ir...
Ingredientai
- Vištienos šlaunelių mėsa 600 g
- Makaronai 150 g
- Sojos padažas (marinatui) 1 šaukštas (-ai)
- Baltas vynas (marinatui) 1 šaukštas (-ai)
- Aliejus (marinatui) 1 šaukštas (-ai)
- Juodieji pipirai (marinatui) 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
- Česnakas (marinatui) 4 skiltelė (-ės)
- Sezamo aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Brokolis 100 g
- Česnakas 4 skiltelė (-ės)
- Imbiero šaknis 1 -
- Svogūnas 1 vnt
- Paprika aštri 1 vnt
- Morka 1 vnt
- Paprika saldi 1 vnt
- Pekino kopūstas 50 g
- Soja šviesi 1 šaukštas (-ai)
- Soja tamsi 2 šaukštas (-ai)
- Vanduo 1 šaukštas (-ai)
- Ryžių actas 1 šaukštas (-ai)
- Sezamo aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Terjaki 1 šaukštas (-ai)
- Cukrus 1 šaukštas (-ai)
- Svogūno laiškai (patiekimui) 20 g
Eiga
- Supjaustome vištieną smulkiais šiaudeliais, sudedame visus marinavimo komponentus ir marinuojame 10-20 min.
- Kepame vištieną aliejuje kol lengvai apskrus.
- Išverdame makaronus ir perpilame šaltu vandeniu, nusausiname ir užpilame sezamo aliejumi.
- Susmulkiname brokolį žiedais ir apverdame sūdytame vandenyje 1 min. Nuplauname šaltu vandeniu.
- Įkaitiname WOK keptuvę ir joje 20s apkepame kubeliais pjaustytą česnaką, imbierą, svogūną ir čili pipirą. Po to dedami šiaudeliais pjaustytos likusios darżovės (paeiliui: morkos, saldi paprika, pekino kopūstas, apvirti brokoliai). Maišant sudedama kepta vištiena, virti makaronai, padažas. Viską permaišome ir pakepiname 1-2 min.
- Pateikiame, pabarsčius smulkintais svogūno laiškais.