Vištienos salotos su persimonais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Vištienos salotos su persimonais
Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 400 g
- Persimonai 1 vnt
- Marinuoti ananasai 200 g
- Braškės 100 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Pienas 2 šaukštas (-ai)
- Miltai 6 šaukštas (-ai)
- Smulkintas kokosas 8 stiklinė (-ės)
- Natūralus jogurtas 5 šaukštas (-ai)
- Citrinų sultys 2 šaukštas (-ai)
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
Eiga
- Vištienos krūtinėlę supjaustyti juostelėmis. Kiaušinį išplakti su pienu, įberti druskos, pipirų. Miltus sumaišyti su kokoso drožlėmis. Vištienos juosteles pamirkyti kiaušinio plakinyje, apvolioti miltuose su kokosu drožlėmis ir apkepti įkaitintame aliejuje. Apkeptą vištieną sudėti ant popierinių servetėlių, kad susigertų aliejaus perteklius.
- Padažui sumaišyti jogurtą su citrinos sultimis ir aliejumi, įberti druskos, pipirų pagal skonį.
- Persimoną supjaustyti plonomis skiltelėmis, ananasus - nedideliais gabalėliais. Vaisius sumaišyti su vištiena. Salotas sudėti į lėkštę, užpilti padažu, uždėti avietes arba per pusę perpjautas braškes.