Vištienos salotos „baltasis beržas“
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Originalios salotos mėgstantiems skaniai pavalgyti. Jei norite kuo nors nustebinti svečius, išbandykite šį patiekalą. Jį pagaminti lengva.
Ingredientai
- Džiovintos slyvos 150 g
- Pievagrybiai 200 g
- Svogūnas 1 vnt
- Vištienos filė 200 g
- Agurkai 1 vnt
- Fermentinis sūris 200 g
- Majonezas 1 pakuotė (-ės)
- Prieskoniai Pagal skonį
Eiga
- Užvirkite vandenį ir užpilkite jį ant džiovintų slyvų. Po pusvalandžio nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Aliejuje ar svieste apkepinkite pjaustytus svogūnus su pievagrybiais.
- Virtą vištienos filė supjaustykite šiaudeliais.
- Inde salotas reikia sluoksniuoti tokia tvarka: Slyvos (pjaustytos šiaudeliais), kepinti pievagrybiai ir svogūnai, pjaustyta vištiena, majonezas, agurkas taip pat pjaustytas šiaudeliais, tarkuoto fermentinio sūrio sluoksnis ir paskutinis majonezo sluoksnis.
- Dekoruoti galima likusiomis slyvomis ar norimais žalumynais.