Vištienos pyragas su grybais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Tikriausiai tai pats skaniausias vištienos pyragas su grybais.
Ingredientai
- Sluoksniuota bemielė tešla 1 pakuotė (-ės)
- Vištienos filė 500 g
- Pievagrybiai 250 g
- Česnakas 3 skiltelė (-ės)
- Svogūnas 1 vnt
- Kiaušiniai 4 vnt
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Pienas 250 ml
- Sūris 150 g
- Pomidoras 1 vnt
Eiga
- Keptuvėje su lašeliu aliejaus apkepinti smulkintus svogūnus bei išspaustas česnako skilteles;
- Vištienos filė supjaustyti kubeliais, apkepinti keptuvėje;
- Suberti griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir apkepinti tok, kol suminkštės;
- Dubenyje supilti pieną bei kiaušinius, įberti druskos, pipirų ir išplakti;
- Paruoštą plakinį užpilti ant atvėsusios vištienos ir pievagrybių, įmaišyti dalį tarkuoto sūrio;
- Pasirinktą kepimo indą iškloti sluoksniuota tešla, ant viršaus užpilti prieš tai pasiruoštus ingredientus, apdėti griežinėliais pjaustytą pomidorą ir užberti likusiu sūriu;
- Kepti 180 laipsnių orkaitėje 30 -40 min., kol dailiai apskrus.