Vištienos pyragas su grybais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Tikriausiai tai pats skaniausias vištienos pyragas su grybais.

Ingredientai

  • Sluoksniuota bemielė tešla 1 pakuotė (-ės)
  • Vištienos filė 500 g
  • Pievagrybiai 250 g
  • Česnakas 3 skiltelė (-ės)
  • Svogūnas 1 vnt
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pienas 250 ml
  • Sūris 150 g
  • Pomidoras 1 vnt

Eiga

  1. Keptuvėje su lašeliu aliejaus apkepinti smulkintus svogūnus bei išspaustas česnako skilteles;
  2. Vištienos filė supjaustyti kubeliais, apkepinti keptuvėje;
  3. Suberti griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir apkepinti tok, kol suminkštės;
  4. Dubenyje supilti pieną bei kiaušinius, įberti druskos, pipirų ir išplakti;
  5. Paruoštą plakinį užpilti ant atvėsusios vištienos ir pievagrybių, įmaišyti dalį tarkuoto sūrio;
  6. Pasirinktą kepimo indą iškloti sluoksniuota tešla, ant viršaus užpilti prieš tai pasiruoštus ingredientus, apdėti griežinėliais pjaustytą pomidorą ir užberti likusiu sūriu;
  7. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 30 -40 min., kol dailiai apskrus.

Panašūs receptai