Vištienos pyragas sluoksniuotoje tešloje
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Pasakiško skonio vištienos pyragas!
Ingredientai
- Vištos krūtinėlė 1 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Salieras 1 vnt
- Morkos 2 vnt
- Grybai 6 vnt
- Cukinija 100 g
- Žirneliai 100 g
- Sviestas 2 šaukštas (-ai)
- Miltai 2 šaukštas (-ai)
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Garstyčios 2 šaukštas (-ai)
- Čiobrelis Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Kmynai Pagal skonį
- Vištienos sultinio kubelis Pagal skonį
- Sluoksniuota tešla 1 pakuotė (-ės)
- Kiaušinio trynys 1 vnt
Eiga
- Supjaustome gabalėliais vištienos krūtinėle.
- Į keptuvę įpilame aliejaus ar dedame sviesto ir pakepiname vištos krūtinėlę.
- Tada dedame svogūną pjaustytą smulkiai, pakepinam, kol suminkštėja, dedam morkas, pjaustytas kubeliais, salierą smulkiai pjaustytą, grybus ir cukiniją, ar žirnelius, jei dedat. Po to patroškinam su dangčiu apie dešimt – penkiolika minučių, dedame visus prieskonius ir garstyčias, įpilame stiklinę pieno.
- Įdedame sviesto, miltus. Ir viską išmaišome.
- Į indą, kuriame kepsite pyragą, supilame visą masę ir užklojame tešla.
- Tešlą privirtiname prie kraštų ir įpjauname keliose vietose, kad galėtų išeiti garai. Viršų aptepame kiaušinio tryniu ir apibarstome kmynais.
- Kepame orkaitėje apie 25 minutes. Skanaus!