Vištienos pyragas

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Paįvairinkite maisto gaminimo rutiną kiek netikėtu vištienos pyragu.

Ingredientai

  • Miltai 220 g
  • Sviestas 100 g
  • Druska Pagal skonį
  • Vanduo 4 šaukštas (-ai)
  • Svogūnas 3 vnt
  • Morkos 2 vnt
  • Žirniai 100 g
  • Vištienos filė 300 g
  • Kefyras 1 stiklinė (-ės)
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Grietinė 2 vnt
  • Fermentinis sūris 75 g
  • Kuminas Pagal skonį
  • Raudonėlis Pagal skonį

Eiga

  1. Vištieną supjaustome kubeliais ir užpilame kefyru. Padedame ten, kur nepasiekia katinas. Bent valandai.
  2. Miltus sumaišome su druska ir įpjaustome sviestą. Tada pirštais darbuojamės intensyviai, kol gauname trupinius.
  3. Pilame vandenį ir bandome visa tai paversti vienu tešlos gabalu. Iš pradžių atrodo, kad nieko neišeis, kad čia reikėtų dar mažiausiai pusės stiklinės vandens, bet nereikia pasiduoti. Ir tik jei jau labai nesiseka, dar galima įpilti šaukštą vandens.
  4. Kai jau turime sulipusią tešlą, vyniojame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą.
  5. Svogūnus nulupame, sukapojame smulkiais kubeliais, nusišluostome ašaras. Su morkomis pasielgiame taip pat, tik pjaustome juostelėmis. Ir, žinoma, neverkiame.
  6. Sviestą išlydome, kaitrą sumažiname ir dedame ten svogūnus. Kepame/troškiname juos tame svieste, kol praranda formą, t. y. suminkštėja. Įspėju, tai truputį užtruks. Todėl tuo pat metu galima paruošti vištieną iki galo.
  7. Kefyrą išpilame, įberiame druskos ir pipirų. Išmaišome. Įkaitiname porą šaukštų aliejaus ir pažiūrime, kaip gyvena svogūnai. Jei jau beformiai – dedame morkas. Grįžtame prie keptuvės su aliejumi. Ji, įspėju, turi būti labai karšta, kad kepant iš mėsos neišbėgtų sultys. Vištieną į tą keptuvę ir suverčiame. Maišome intensyviai, vos vištiena spalvą pakeičia, išimame tuos gabalėlius lauk. Vištiena neturi būti apskrudusi. Paliekame vėsti.
  8. Į morkas ir svogūnus sudedame žirnelius. Troškiname, kol žirneliai jau bus visai skanūs. Jei troškinimo metu labai nori svilti, įpilame karšto vandens šlakelį. Paliekame atvėsti.
  9. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo formą, geriausia apvalią ir nuimamais kraštais, ištepame sviestu. Traukiame tešlą iš šaldytuvo ir išklojame ja dugną bei kraštus. Patogiausia tai daryti gabalėliais ją plėšant ir lipdant po truputėlį.
  10. Dedame į orkaitę dešimčiai minučių. Kol kepa pagrindas, išplakame kiaušinius su grietine ir įmaišome smulkiai tarkuotą sūrį. Sudedame būtinai atvėsusią mėsą ir daržoves. Dedame prieskonius, kurie išvardyti arba kokius mėgstame. Išmaišome ir pilame į apkeptą pagrindą. Išlyginame paviršių ir šauname į orkaitę 30–40 minučių. Valgome, kol karštas. Arba galima valgyti ir šaltą – taip pat skanu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!