Vištienos pyragas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Nors šis patiekalas ir vadinamas pyragu, iš tikrųjų tai yra skanus, sotus karštas patiekalas, puikiai tinkantis pietums.

Ingredientai

  • Miltai 160 g
  • Grietinė 200 g
  • Aliejus 4 arb. šaukštelis (-iai)
  • Soda Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Vištienos krūtinėlė 500 g
  • Morkos 2 vnt
  • Svogūnas 2 vnt
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Tešlai skirtus produktus(160 g miltų, 200 g grietinės, 4 a. š. aliejaus, 1/2 а. š. sodos, 1/2 a. š. druskos) sumaišyti. Išminkyti tešlą ir pastatyti į šaldytuvą, kol bus ruošiamas įdaras.
  2. Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais. Morkas sutarkuoti burokine tarka. Svogūnus supjaustyti kaip galima smulkiau.
  3. Keptuvėje įkaitinti kelis šaukštus aliejaus, sudėti morkas. Nuolat pamaišant, apkepti morkas, kol suminkštės.
  4. Po to įdėti vištienos gabaliukus ir kepti apie kelias minutes, kol apkeps vištienos gabaliukai. Įberti druskos, pipirų. Apkepusią vištieną su morkomis sudėti į kepimo formą.
  5. Į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus ir sudėti svogūnus. Kepti kelias minutes, kol svogūnai gražiai paskrus. Svogūnus apibarstyti miltais. Maišant, pakepti minutėlę. Supilti pieną, įberti druskos, pipirų. Nuolat maišant, padažą pavirti kelias minutes.
  6. Paruoštą padažą užpilti ant vištienos.
  7. Iš tešlos iškočioti kepimo formos dydžio lakštą, kurį uždėti ant vištienos. Tešlos kraštus prispausti prie formos šonų, centre padaryti skylutę garams išeiti. Tešlos viršų sutepti kiaušinio trynio plakiniu.
  8. Pyragą kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Jei kepant, pyrago viršus labai patamsės, po 25 min. kepimo, pyragą galima pridengti folija.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!