Vištienos krūtinėlės kepsneliai itališkai
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Paprastas ir greitai paruošiamas itališkos vištienos „picatta“ receptas puikiai tinka sveikiems pietums ar vakarienei.
Ingredientai
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Miltai Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Vynas baltas 1 stiklinė (-ės)
- Česnakai 1 vnt
- Vištienos sultinys 1 stiklinė (-ės)
- Citrinų sultys 2 šaukštas (-ai)
- Konservuoti kaparėliai 1 šaukštas (-ai)
- Sviestas 1 šaukštas (-ai)
- Petražolės Pagal skonį
Eiga
- Pabarstykite vištienos kepsnelius druska, pipirais ir miltais.
- Apkepkite paruoštus kepsnelius iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Vieną pusę kepkite apie 2–3 minutes, uždengę keptuvės dangtį. Kepsnelius ištraukite iš keptuvės ir sudėkite į lėkštę.
- Į keptuvę supilkite vyną ir suberkite česnaką. Kaitinkite neuždengę dangčiu apie dvi minutes, kol česnakas įgaus rusvą spalvą, o vynas beveik išgaruos.
- Supilkite vištienos sultinį ir citrinos sultis. Įberkite kaparėlių ir grąžinkite į keptuvę vištienos kepsnelius. Kiekvieną pusę kepkite apie 1 minutę.
- Vištieną sudėkite į lėkštę.
- Keptuvėje išlydykite sviestą, šiek tiek įlašinkite šviežių citrinų sulčių. Kai sviestas išsilydys, užpilkite padažą ant vištienos kepsnelių.
- Vištieną pabarstykite šviežiomis petražolėmis.
- Garnyrui tiks įvairių žalių salotų mišinys su alyvuogių aliejumi.