Vištienos krūtinėlės kepsneliai itališkai

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Paprastas ir greitai paruošiamas itališkos vištienos „picatta“ receptas puikiai tinka sveikiems pietums ar vakarienei.

Ingredientai

  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Miltai Pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Vynas baltas 1 stiklinė (-ės)
  • Česnakai 1 vnt
  • Vištienos sultinys 1 stiklinė (-ės)
  • Citrinų sultys 2 šaukštas (-ai)
  • Konservuoti kaparėliai 1 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Petražolės Pagal skonį

Eiga

  1. Pabarstykite vištienos kepsnelius druska, pipirais ir miltais.
  2. Apkepkite paruoštus kepsnelius iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Vieną pusę kepkite apie 2–3 minutes, uždengę keptuvės dangtį. Kepsnelius ištraukite iš keptuvės ir sudėkite į lėkštę.
  3. Į keptuvę supilkite vyną ir suberkite česnaką. Kaitinkite neuždengę dangčiu apie dvi minutes, kol česnakas įgaus rusvą spalvą, o vynas beveik išgaruos.
  4. Supilkite vištienos sultinį ir citrinos sultis. Įberkite kaparėlių ir grąžinkite į keptuvę vištienos kepsnelius. Kiekvieną pusę kepkite apie 1 minutę.
  5. Vištieną sudėkite į lėkštę.
  6. Keptuvėje išlydykite sviestą, šiek tiek įlašinkite šviežių citrinų sulčių. Kai sviestas išsilydys, užpilkite padažą ant vištienos kepsnelių.
  7. Vištieną pabarstykite šviežiomis petražolėmis.
  8. Garnyrui tiks įvairių žalių salotų mišinys su alyvuogių aliejumi.

Panašūs receptai