Vištienos ir ryžių sriuba
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 16, 2019
#idėjosvakarienei #paprastossriubos #sriubos #sriubosdiena #sriubosreceptai #vištienospatiekalai #vištienossriuba
Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
45 min.
Labai skani sriuba, primenanti vaikystę - pasigaminkime.
Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Vištiena 1 kg
- Svogūnas 1 vnt
- Salierai 1 vnt
- Morkos 1 vnt
- Svogūnų laiškai 1 pagal skonį
- Česnakai 2 vnt
- Petražolės 1 pagal skonį
- Rozmarinas Pagal skonį
- Lauro lapai 4 pagal skonį
- Špinatai 1 stiklinė (-ės)
- Vištienos sultinys 3 l
- Ryžiai 125 g
- Druska 2 šaukštas (-ai)
- Česnako milteliai 2 šaukštas (-ai)
- Juodieji pipirai 1 šaukštas (-ai)
- Svogūnas arba svogūno pudra 1 šaukštas (-ai)
- Kajeno pipirai 1 šaukštas (-ai)
- Raudonėlis 1 šaukštas (-ai)
- Čiobreliai 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Pasigaminame prieskonių mišinį iš 2 valg. š. paprikos, 2 valg. š. druskos, 2 valg. š. česnako miltelių, 1 valg. š. juodųjų pipirų, 1 valg. š. svogūnų miltelių, 1 valg. š. kajeno pipirų, 1 valg. š. džiovintų raudonėlių, 1 valg. š. džiovintų čiobrelių.
- Įkaitiname aliejų, vištieną apibarstome prieskoniais ir sudedame apkepti, kol paruduos.
- Sudedame supjaustytus svogūną, salierą, morką, svogūnų laiškus, česnaką, petražoles, rozmariną ir laurus. Paskaniname prieskoniais ir pakepiname viską apie 5 min.
- Sudedame špinatus ir pakepame dar 1 min. Supilame ryžius, sultinį ir verdame ant nestiprios ugnies apie 20 min., kol ryžiai išvirs.
- Jei reikia, dar paskaniname prieskoniais.
- Skanaus:)