Vištienos ir ryžių sriuba

Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
45 min.

Labai skani sriuba, primenanti vaikystę - pasigaminkime. 

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Vištiena 1 kg
  • Svogūnas 1 vnt
  • Salierai 1 vnt
  • Morkos 1 vnt
  • Svogūnų laiškai 1 pagal skonį
  • Česnakai 2 vnt
  • Petražolės 1 pagal skonį
  • Rozmarinas Pagal skonį
  • Lauro lapai 4 pagal skonį
  • Špinatai 1 stiklinė (-ės)
  • Vištienos sultinys 3 l
  • Ryžiai 125 g
  • Druska 2 šaukštas (-ai)
  • Česnako milteliai 2 šaukštas (-ai)
  • Juodieji pipirai 1 šaukštas (-ai)
  • Svogūnas arba svogūno pudra 1 šaukštas (-ai)
  • Kajeno pipirai 1 šaukštas (-ai)
  • Raudonėlis 1 šaukštas (-ai)
  • Čiobreliai 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Pasigaminame prieskonių mišinį iš 2 valg. š. paprikos, 2 valg. š. druskos, 2 valg. š. česnako miltelių, 1 valg. š. juodųjų pipirų, 1 valg. š. svogūnų miltelių, 1 valg. š. kajeno pipirų, 1 valg. š. džiovintų raudonėlių, 1 valg. š. džiovintų čiobrelių.
  2. Įkaitiname aliejų, vištieną apibarstome prieskoniais ir sudedame apkepti, kol paruduos.
  3. Sudedame supjaustytus svogūną, salierą, morką, svogūnų laiškus, česnaką, petražoles, rozmariną ir laurus. Paskaniname prieskoniais ir pakepiname viską apie 5 min.
  4. Sudedame špinatus ir pakepame dar 1 min. Supilame ryžius, sultinį ir verdame ant nestiprios ugnies apie 20 min., kol ryžiai išvirs.
  5. Jei reikia, dar paskaniname prieskoniais.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai