Vištienos ir daržovių sriuba

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Baltieji ryžiai 1 stiklinė (-ės)
  • Vanduo 3 stiklinė (-ės)
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakai 3 skiltelė (-ės)
  • Morkos 2 vnt
  • Salierai 1 vnt
  • Cukinija 1 vnt
  • Miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Vištienos sultinys 4 stiklinė (-ės)
  • Druska 3 arb. šaukštelis (-iai)
  • Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Lauro lapai 1 vnt
  • Krapai Pagal skonį
  • Čiobreliai 1 vnt
  • Šalavijas 1 vnt
  • Muškatas 1 vnt
  • Karis 3 vnt
  • Vištiena 2 stiklinė (-ės)
  • Petražolės 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Mažame prikaistuvyje užvirinti vandenį, suberti ryžius, sumažinti ugnį ir virti apie 25 min., kol ryžiai išvirs. Nukošti, atidėti.
  2. Puode ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų, bei sviestą. Sudėti svogūną, česnakus ir kepti kol suminkštės ( apie 15 min., nors tiek tikrai nereikia ). Sudėti morkas, salierus ir cukiniją bei dar kepti retkarčiais pamaišant apie 10 min. Sudėti miltus, apie minutę pakepinti ir sudėti išvirtus ryžius, supilti sultinį ir pieną. Sudėti visus prieskonius, išmaišyti, sumažinti ugnį ir virti sriubą apie 25 min., kol daržovės suminkštės ir sriuba sutirštės. Išimti lauro lapą, sudėti vištieną ir petražoles. Viską pakainti ir jau galima tiekti pietus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!