Vištiena su šafranu ir kedro riešutais
Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 19, 2017
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Egzotiškas vištienos receptas, atkeliavęs iš pačios Ispanijos!
Ingredientai
- Vištiena 1 kg
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Svogūnas 2 vnt
- Česnakas 3 skiltelė (-ės)
- Šafranas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Baltas vynas 1 stiklinė (-ės)
- Vištienos sultinys 1 stiklinė (-ės)
- Čiobreliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Razinos 50 g
- Kedro riešutai 2 šaukštas (-ai)
- Petražolės 30 g
Eiga
- Pakepinti vištieną keptuvėje, kiekvieną pusę apie 3 minutes, kol kiek parus, bet dar ne iki galo.
- Išimti ant lėkštės. Pakepinti svogūnus ir česnakus, kad čiut parustų, supilti vyną, vištienos sultinį, šafraną.
- Įdėti vėl į keptuvę vištieną, razinas, troškinti ant mažos ugnies uždengus apie 15 minučių.
- Kol vištiena troškinasi, įdėkite į orkaitę kedro riešutus ir kiek juos apkepinkite iki auksinio geltonumo.
- Į troškinimosi pabaigą sudėkite petražoles, patiekite su ryžiais.