Vištiena su imbierais ir sūdytomis citrinomis

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Labai skanus keptos vištos receptas

Ingredientai

  • Vištienos kulšelės 1 kg
  • Pankoliai 1 vnt
  • Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Svogūnas 2 vnt
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Citrina 2 vnt
  • Kmynai 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cinamonas 2 šaukštas (-ai)
  • Kalendra 1 vnt
  • Bazilikas Pagal skonį
  • Vištienos sultinys 500 g
  • Kedro riešutai 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Nuplautas ir nusausintas viščiukų blauzdeles pabarsčiau rupia jūros druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. Kriaušes užpyliau verdančiu vandeniu. Kol pankolį ir svogūną pjausčiau griežinėliais, kriaušės pamirko. Išmirkusias kriaušes irgi supjausčiau griežinėliais.
  3. Įkaitintoje keptuvėje apkepiau blauzdeles. Išėmiau. Pakepinau svogūnus, kriaušes ir pankolį. Į karščiui atsparų indą sluoksniais dėjau mėsą, pakepintas daržoves, imbiero griežinėlius, žiedeliais pjaustytas sūdytas citrinas, viską pabarstydama anksčiau išvardintais prieskoniais.
  4. Viską užpyliau sultiniu, pakepintais kedrų riešutais. Indą uždengiau folija ir 180 laipsnių karštyje troškinau 2 valandas. Mėsa turi būti minkšta, lengvai nusiimti nuo kaulų. SKANAUS!

Panašūs receptai