Vištiena su imbierais ir sūdytomis citrinomis
Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 19, 2017
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Labai skanus keptos vištos receptas
Ingredientai
- Vištienos kulšelės 1 kg
- Pankoliai 1 vnt
- Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Svogūnas 2 vnt
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Citrina 2 vnt
- Kmynai 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Cinamonas 2 šaukštas (-ai)
- Kalendra 1 vnt
- Bazilikas Pagal skonį
- Vištienos sultinys 500 g
- Kedro riešutai 2 šaukštas (-ai)
Eiga
- Nuplautas ir nusausintas viščiukų blauzdeles pabarsčiau rupia jūros druska ir maltais juodaisiais pipirais.
- Kriaušes užpyliau verdančiu vandeniu. Kol pankolį ir svogūną pjausčiau griežinėliais, kriaušės pamirko. Išmirkusias kriaušes irgi supjausčiau griežinėliais.
- Įkaitintoje keptuvėje apkepiau blauzdeles. Išėmiau. Pakepinau svogūnus, kriaušes ir pankolį. Į karščiui atsparų indą sluoksniais dėjau mėsą, pakepintas daržoves, imbiero griežinėlius, žiedeliais pjaustytas sūdytas citrinas, viską pabarstydama anksčiau išvardintais prieskoniais.
- Viską užpyliau sultiniu, pakepintais kedrų riešutais. Indą uždengiau folija ir 180 laipsnių karštyje troškinau 2 valandas. Mėsa turi būti minkšta, lengvai nusiimti nuo kaulų. SKANAUS!