Vištiena su anakardžių riešutais meduje
Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 28, 2017
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Puikaus skonio vištiena.
Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 300 g
- Paprika 1 vnt
- Anakardžiai Pagal skonį
- Salierai 1 vnt
- Morkos 1 vnt
- Medus 2 šaukštas (-ai)
- Imbieras 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kukurūzų krakmolas 2 šaukštas (-ai)
- Apelsinų sultys 1 stiklinė (-ės)
- Sojos padažas 4 šaukštas (-ai)
- Cukrus 1 šaukštas (-ai)
- Aliejus 3 šaukštas (-ai)
Eiga
- Vištieną smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm pločio gabalėliais (pailgais).
- Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 1 šaukštą cukraus ir užpilame 2 šaukštus šviesaus sojos padažo.
- Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.
- Padažui į dubenėlį supilame apelsinų sultis, 2 šaukštus sojos padažo, įdedame 2 šaukštus medaus bei 2 šaukštus kukurūzų krakmolo ir viską gerai išmaišome.
- Imbierą smulkiai sukapojame, paprikas supjaustome ilgais šiaudeliais, morkas bei salierus riekutėmis.
- Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies.
- Kai aliejus įkaista, suberiame imbierą ir maišydami kepiname apie 10 sekundžių.
- Tada sudedame vištienos gabalėlius ir maišydami kepame iš visų pusių, kol vištiena pasidaro balta.
- Tuomet į keptuvę sudedame morkas, papriką, salierą ir anakardžių riešutus.
- Maišydami kepiname apie 5 min.
- Vėliau į keptuvę pilame paruoštą padažą (prieš pilant dar pamaišykite padažą dubenėlyje).
- Maišydami troškiname dar kelias minutes, kol padažas sutirštėja.