Vištiena saldžiarūgščiai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 2 vnt
- Morkos 1 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Agurkai Pagal skonį
- Ananasas 4 riekė (-ės)
- Kiaušinio baltymas 1 vnt
- Actas 4 šaukštas (-ai)
- Apelsinų sultys 1 stiklinė (-ės)
- Ananasas 1 stiklinė (-ės)
- Pomidorų padažas 4 šaukštas (-ai)
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Krakmolas 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Vištienos krūtinėles supjaustyti juostelėmis, morkas, agurką - šiaudeliais, svogūną - pusžiedžiais, ananasą - nedideliais gabaliukais. Kiaušinio baltymą išplakti. Vištienos juosteles pamirkyti baltyme, apvolioti krakmole. Į įkaitintą keptuvę įpilti aliejaus, sudėti vištienos juosteles. Kepti, kol vištiena gražiais apskrus. Tuomet vištieną išimti iš keptuvės.
- Į keptuvę sudėti svogūnus, morkas. Šiek tiek apkepti, sudėti agurkus, ananasus. Šiek tiek apkepti ir išimti iš keptuvės. Į keptuvę sudėti visus padažui skirtus produktus, išskyrus kukurūzų krakmolą ir 2 v. š. apelsinų sulčių. Pakaitinti kelias minutes. Krakmolą išmaišyti apelsinų sultyse, supilti į padažą.
- Sudėti vištieną, daržoves su ananasais. Viską gerai išmaišyti. Pakaitinti 5 min. Pateikti su virtais ryžiais.