Vištiena kinietiškai su ananasais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Vištiena saldžiarūgščiame padaže su ananasais.
Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 500 g
- Paprika 1 vnt
- Konservuoti ananasai 200 g
- Pomidorai 2 vnt
- Obuolių actas 8 šaukštas (-ai)
- Sojos padažas 10 arb. šaukštelis (-iai)
- Pomidorų pasta tirštos sultys arba švelnus kečiupas 3 šaukštas (-ai)
- Pipirai Pagal skonį
- Cukrus 4 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Vištieną smulkiai supjaustome, įpilame sojos padažo, pipirų ir lengvai apkepiname.
- Į keptuvę įpilame sojos padažo, obuolių acto ir sudedame pomidorų pastą, šiek tiek pakaitiname. Suberiame cukrų ir apie 200 ml vandens.
- Į keptuvę su padažu sudedame juostelėmis pjaustytą papriką, susmulkintus ananasus ir pomidorus.
- Padažą reikia troškinti ant silpnos ugnies apie 10 min., kol padažas tampa tirštokas, tačiau daržovės išlieka traškios.
- Tada į tą pačią keptuvę sudėti apkepintą vištieną ir dar patroškiname apie 10 min.
- Patiekiame su virtais ryžiais.
- Skanaus!