Vištiena kinietiškai su ananasais

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Vištiena saldžiarūgščiame padaže su ananasais.

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlė 500 g
  • Paprika 1 vnt
  • Konservuoti ananasai 200 g
  • Pomidorai 2 vnt
  • Obuolių actas 8 šaukštas (-ai)
  • Sojos padažas 10 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pomidorų pasta tirštos sultys arba švelnus kečiupas 3 šaukštas (-ai)
  • Pipirai Pagal skonį
  • Cukrus 4 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Vištieną smulkiai supjaustome, įpilame sojos padažo, pipirų ir lengvai apkepiname.
  2. Į keptuvę įpilame sojos padažo, obuolių acto ir sudedame pomidorų pastą, šiek tiek pakaitiname. Suberiame cukrų ir apie 200 ml vandens.
  3. Į keptuvę su padažu sudedame juostelėmis pjaustytą papriką, susmulkintus ananasus ir pomidorus.
  4. Padažą reikia troškinti ant silpnos ugnies apie 10 min., kol padažas tampa tirštokas, tačiau daržovės išlieka traškios.
  5. Tada į tą pačią keptuvę sudėti apkepintą vištieną ir dar patroškiname apie 10 min.
  6. Patiekiame su virtais ryžiais.
  7. Skanaus!

Panašūs receptai