Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Paprastas ir greitas receptas tiek kasdieniams pietums ar vakarienei, tiek ir savaitgalio pietums kartu su šeima.
Ingredientai
- Vištiena 700 g
- Grietinėlė 150 g
- Sūris 100 g
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Paprika malta 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Aliejus 5 šaukštas (-ai)
- Petražolių, krapų ar kitų žalumynų Pagal skonį
Eiga
- Vištieną supjaustome smulkiais gabaliukais, pabarstome druska, pipirais ir malta paprika. Paliekame pasimarinuoti 30 min.
- Supjaustome česnaką ir pakepiname keptuvėje. Apkepus, išimame česnaką iš keptuvės.
- Į keptuvę, kurioje kepė česnakas, suberiame supjaustytą vištieną ir apkepiname ją iš visų pusių. Įpilame šiek tiek vandens ir patroškiname dar 20-25 min.
- Kol vištiena troškinasi, sutarkuojame sūrį. Jį sumaišome inde su grietinėle bei mėgstamais žalumynais (krapais, petražolėmis ar kt.).
- Paruoštą padažą užpilame ant besitroškinančios vištienos ir paliekame dar 10-15 min. pasitroškinti ant mažos ugnies.
- Patiekiame su ryžiais arba keptomis bulvytėmis.
- Skanaus:)