Vištiena grietinėlės ir sūrio padaže

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Paprastas ir greitas receptas tiek kasdieniams pietums ar vakarienei, tiek ir savaitgalio pietums kartu su šeima. 

Ingredientai

  • Vištiena 700 g
  • Grietinėlė 150 g
  • Sūris 100 g
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Paprika malta 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Aliejus 5 šaukštas (-ai)
  • Petražolių, krapų ar kitų žalumynų Pagal skonį

Eiga

  1. Vištieną supjaustome smulkiais gabaliukais, pabarstome druska, pipirais ir malta paprika. Paliekame pasimarinuoti 30 min.
  2. Supjaustome česnaką ir pakepiname keptuvėje. Apkepus, išimame česnaką iš keptuvės.
  3. Į keptuvę, kurioje kepė česnakas, suberiame supjaustytą vištieną ir apkepiname ją iš visų pusių. Įpilame šiek tiek vandens ir patroškiname dar 20-25 min.
  4. Kol vištiena troškinasi, sutarkuojame sūrį. Jį sumaišome inde su grietinėle bei mėgstamais žalumynais (krapais, petražolėmis ar kt.).
  5. Paruoštą padažą užpilame ant besitroškinančios vištienos ir paliekame dar 10-15 min. pasitroškinti ant mažos ugnies.
  6. Patiekiame su ryžiais arba keptomis bulvytėmis.
  7. Skanaus:)

Panašūs receptai