Vištiena čili troškinyje
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Šiuo receptu nustebinsite tiek mažus, tiek vyresnius. Lengvai paruošiamas patiekalas, aplankius svečiams nesunkiai pagaminsite didesnius kiekius.
Ingredientai
- Svogūnas 1 vnt
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Raudonoji paprika 2 vnt
- Pomidorai skardinėje 1 vnt
- Višteinos sultinio kubeliai 1 vnt
- Čili pipiro milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Raudonėlis 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Vištienos šlaunelės 6 vnt
- Pupelės 1 skardinė (-ės)
- Kalendra arba petražolė 10 g
- Avokadas 2 vnt
- Citrinos sultys 1 vnt
- Rūkytas kumpis 50 g
Eiga
- Įkaitinti orkaitę 180 C.
- Į vištieną įtrinti vištienos sultinio priekonį, česnaką,įberti raudonėlio, čili pipiro, alyvuogių aliejaus. Leisti pastovėti apie pusvalandį, kad kiek pasimarinuotų.
- Supjaustyti papriką, svogūną, rūkytą kumpį.
- Ištepti kepimo indą aliejumi ir sudėti vištienos šlauneles su marinatu, sudėti taip pat pomidorus iš skardinės ir svogūnus.
- Kepti apie gerą pusvalandį. Po to supilti pupeles iš skardinės, papilkite čiut druskos ant viršaus.
- Serviravimui pasiruoškite petražoles arba kalendrą, supjaustykite avokadus, juos galite kiek padruskinti. Skanaus!
- P.S. Galite naudoti ir šviežius pomidorus (500g), nebūtinai pirkti skardinėse, jeigu manote, kad trūksta Čili ir mėgstate jį, įdėkite kiek daugiau.