Vištiena apelsinų padaže

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Šventinė vištiena, kuri tikrai nudžiugins artimuosius ir draugus. 

Ingredientai

  • Vištienos filė 600 g
  • Aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Medus 2 šaukštas (-ai)
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Laimo sultys 1 šaukštas (-ai)
  • Apelsinų sultys 1 l
  • Cukranendrių cukrus 4 arb. šaukštelis (-iai)
  • Sviestas 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska, pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Dubenyje sumaišome aliejų, medų, laimo sultis ir smulkiai pjaustytas česnako skilteles.
  2. Vištieną supjaustome juostelėmis ir ištriname pasiruoštu marinatu.
  3. Paliekame pasimarinuoti 1 - 2 val. šaldytuve, retkarčiais pamaišydami.
  4. Po to apkepame vištieną keptuvėje. Kepame, kol gražiai paruduoja.
  5. Šviežias apelsinų sultis supilame į keptuvę ir kaitiname ant vidutinės ugnies.
  6. Kai sultys šiek tiek nugaruoja, įdedame apie 4 šaukštelius cukranendrių cukraus, 2 šaukštelius sviesto ir žiupsnelį druskos bei pipirų.
  7. Vėsdamas padažas truputį sutirštės.
  8. Padažą patiekiame šiltą kartu su vištiena. Itin gardu su ryžiais.
  9. Skanaus!

Panašūs receptai