Vištiena apelsinų padaže
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.
Šventinė vištiena, kuri tikrai nudžiugins artimuosius ir draugus.
Ingredientai
- Vištienos filė 600 g
- Aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Medus 2 šaukštas (-ai)
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Laimo sultys 1 šaukštas (-ai)
- Apelsinų sultys 1 l
- Cukranendrių cukrus 4 arb. šaukštelis (-iai)
- Sviestas 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska, pipirai Pagal skonį
Eiga
- Dubenyje sumaišome aliejų, medų, laimo sultis ir smulkiai pjaustytas česnako skilteles.
- Vištieną supjaustome juostelėmis ir ištriname pasiruoštu marinatu.
- Paliekame pasimarinuoti 1 - 2 val. šaldytuve, retkarčiais pamaišydami.
- Po to apkepame vištieną keptuvėje. Kepame, kol gražiai paruduoja.
- Šviežias apelsinų sultis supilame į keptuvę ir kaitiname ant vidutinės ugnies.
- Kai sultys šiek tiek nugaruoja, įdedame apie 4 šaukštelius cukranendrių cukraus, 2 šaukštelius sviesto ir žiupsnelį druskos bei pipirų.
- Vėsdamas padažas truputį sutirštės.
- Padažą patiekiame šiltą kartu su vištiena. Itin gardu su ryžiais.
- Skanaus!