Višta puode restorano šefų stintų receptas

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Agurkais kvepiančios stintos - mūsų vandenų žuvys, tikrų tikriausias žiemos delikatesas ir labai laukiamas patiekalas žiemą! Tik sužvejoti jas pakankamai sunku, ar nusipirkti jų parduotuvės... Bet kam pavyks, siūlome išbandyti paprastą, tačiau ypač gardų stintų gaminimo receptą. Stintos pačios iš savęs yra labai skanios žuvys, tad gaminimo būdas visuomet bus paprastas, bet tuo pačiu ypatingas, tradicinis, lietuviškas!

Ingredientai

  • Stintos 15 vnt
  • Miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Krapai,bet galite ir nedėti 60 g
  • Pipirai Pagal skonį
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušinis, bet galite ir nenaudoti 1 vnt
  • Aliejus arba sviestas 100 ml

Eiga

  1. Išimkite vidurius ir nuplaukite stintas.
  2. Šiek tiek pasūdykite ir papirinkite žuveles.
  3. Pasiruoškite indą su miltais ir juose apvoliokite stintas. Jeigu norite, galite pavolioti dar ir kiaušinio plakinyje, bet tai nėra būtina.
  4. Kepinkite svieste ar aliejuje iki gražiai pagelsta kiekviena pusė.
  5. Kartu galite kepinti įvairias daržoves: cukiniją, pomidorus, baklažanus, tik daržoves prieš tai kiek paprieskoniuokite.
  6. Jeigu mėgstate, apibarstykite stintas krapais prieš patiekdami.
  7. Skaniai suvalgykite, tikrai bus pasakiškai skanu!

Panašūs receptai