Višta ant griliaus su Viduržemio jūros padažu

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Višta kepta ant griliaus su Viduržemio jūros padažu. Receptą galite naudoti ir kepdami vištą orkaitėje. Receptas kitoks, įdomus ir vištiena gaunasi tikrai skani.

Ingredientai

  • Česnakas 7 skiltelė (-ės)
  • Citrinų sultys 8 šaukštas (-ai)
  • Druska 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Alyvuogių aliejus 12 šaukštas (-ai)
  • Petražolės Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Višta 1 vnt

Eiga

  1. Viduržemio jūros padažui reikės: 3 šaukštų citrinos, 1 šaukšto druskos, 6 šaukštų alyvuogių aliejaus, .skiltelės česnako. Viską sumaišykite, galite pasiruošti iš vakaro.
  2. Paimkite vištą, ją išplaukite ir užberkite likusią druską, supjaustytas petražoles, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis, išspauskite 6 česnako skitleles. Uždenkite indą, kuriame marinuosis višta arba galite įtrinti visą marinatą ir apsukti maisto plėvele.
  3. Marinatą gerai ištrynę į vištą palikite marinuotis per naktį ar bent jau 1 valandai.
  4. Kepkite ant griliaus apie 55 minutes. Vartykite vištą kas 10 minučių, nuolat apšlakstykite padažu su citrina.
  5. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!