Višta ant griliaus su Viduržemio jūros padažu
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Višta kepta ant griliaus su Viduržemio jūros padažu. Receptą galite naudoti ir kepdami vištą orkaitėje. Receptas kitoks, įdomus ir vištiena gaunasi tikrai skani.
Ingredientai
- Česnakas 7 skiltelė (-ės)
- Citrinų sultys 8 šaukštas (-ai)
- Druska 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Alyvuogių aliejus 12 šaukštas (-ai)
- Petražolės Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Višta 1 vnt
Eiga
- Viduržemio jūros padažui reikės: 3 šaukštų citrinos, 1 šaukšto druskos, 6 šaukštų alyvuogių aliejaus, .skiltelės česnako. Viską sumaišykite, galite pasiruošti iš vakaro.
- Paimkite vištą, ją išplaukite ir užberkite likusią druską, supjaustytas petražoles, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis, išspauskite 6 česnako skitleles. Uždenkite indą, kuriame marinuosis višta arba galite įtrinti visą marinatą ir apsukti maisto plėvele.
- Marinatą gerai ištrynę į vištą palikite marinuotis per naktį ar bent jau 1 valandai.
- Kepkite ant griliaus apie 55 minutes. Vartykite vištą kas 10 minučių, nuolat apšlakstykite padažu su citrina.
- Skanaus!