Virtinukai su špinatais ir varške
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Miltai 2 stiklinė (-ės)
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Druska Pagal skonį
- Varškė 2 pakuotė (-ės)
- Svogūnas 1 vnt
- Špinatai 100 g
- Muškatas 5 g
- Krapai 10 g
- Šalavijas 5 g
- Lydytas sūrelis 2 šaukštas (-ai)
- Grietinėlė 150 ml
Eiga
- Miltus užpilam vandeniu, įberiam druskos ir užminkom tešlą.
- Susmulkintą svogūną pakepame ant sviesto, kol suminkštėja. Tada į juos suberiam supjaustytus špinatų lapus, pakepinam porą minučių. Sudedame špinatus su svogūnais į varškę, sudedame prieskonius ir išmaišome.
- Tešlą kočiojame, išpjaustome puodeliu ar stikline skrituliukus, dedame įdarą ir užspaudžiame kraštus. Mums su pagalbininke Elze gavosi cieli 35 vienetai virtinukų.
- Padažui pakepinau svieste svogūną, sudėjau susmulkintus krapus, porą lapelių supjaustytų šalavijų, porą šaukštų lydyto sūrelio, 150 ml grietinėlės, druską, pipirus.