Virtinukai su grybų ir aguonų įdaru

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Virtinukai su grybais yra pasakiškas Kūčių patiekalas. O šiame recepte jie puikiai dera su aguonomis.

Ingredientai

  • Vanduo Pagal skonį
  • Miltai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Aguonos Pagal skonį
  • Cukrus Pagal skonį
  • Džiovinti grybai Pagal skonį
  • Svogūno roputės Pagal skonį
  • Aliejus Pagal skonį

Eiga

  1. Iš miltų, vandens ir druskos užminkyti kietą tešlą ir leisti jai apie 10 min. brinkti. Po to iškočioti ploną lakštą, ant kurio dėti po šaukštelį (aguonų ar grybų) įdaro, užlenkiant kraštą ir stikline išspaudžiant virtinuką.
  2. Virtinio kraštus gerai užspausti šakute arba pirštais, padarant virvutę. Virti 3-5 min. pasūdytame vandenyje.
  3. Aguonų įdaro ruošimas: Aguonas užpilti verdančiu vandeniu ir 2-3 val. palaikyti, kad išbrinktų. Tada jas nukošti per sietelį, sumalti du kartus mėsmale ir pagardinti cukrumi.
  4. Grybų įdaro ruošimas: džiovintus grybus išmirkyti šaltame vandenyje ir išvirti pasūdytame vandenyje. Po to nukošti, supjaustyti smulkiais kubeliais ar sumalti mėsmale bei pakepinti aliejuje su smulkiai supjaustytais svogūnais. Pagardinti maltais pipirais ir atvėsinti.

Panašūs receptai