Virtiniai su spanguolėmis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardūs virtinukai, kiekvienam primins vaikystę. Galima ir naudoti kitas šaldytas uogas, o jeigu tokių neturite, galite pabandyti ir su džemu. Skanaus!
Ingredientai
- Miltai 3 stiklinė (-ės)
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Spanguolės arba kitos šaldytos uogos 1 stiklinė (-ės)
- Druska Pagal skonį
- Cukrus Pagal skonį
Eiga
- Iš miltų, vandens ir druskos užminkyti kietą, prėską tešlą virtiniams ir iškočioti plonu lakštu. Su stiklinaite arba formele išspausti apvalius skrituliukus. Ant jų uždėti po kelias cukrumi apvoliotas spanguoles.
- Virtinių kraštus užlenkti, užspausti šakute arba gražiai supinti virvutę.Virtinius sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti apie 3 min., kol iškils.
- Valgyti užbarsčius cukrumi arba su aguonpieniu.