Virta ir apkepta jautiena

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Labai natūraliai ir paprastai pagaminama jautiena. Čia svarbiausia bus nusipirkti šviežią ir skanią mėsą, nes būtent nuo to priklausys patiekalo skonis. Puikiai tinka pietums ar vakarienei. Patiekiame su mėgstamu padažu ir garnyru. 

Ingredientai

  • Jautiena 1 kg
  • Morkos 1 vnt
  • Salierai 1 vnt
  • Petražolių šaknys Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Lauro lapai Pagal skonį
  • Grietinė Pagal skonį
  • Džiuvesėliai Pagal skonį

Eiga

  1. Mėsą ir daržoves sudedame į verdantį vandenį ir verdame ant silpnos kaitros apie 1 val., vis nugraibydami putas. Kiek pavirus, pasūdome ir baigdami virti (kai iki virimo pabaigos lieka 10 - 15 min.) sudedame prieskonius.
  2. Tuomet mėsą išgriebiame iš sultinio, sudedame į keptuvę ar skardą, aptepame grietine ar majonezu, apibarstome džiūvėsėliais ir 10 - 15 minučių kepame įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apkeps jos paviršius.
  3. Ant stalo patiekiame karštą, supjaustytą gabalėliais - su padažu, virtomis ar apkeptomis bulvėmis bei kitomis daržovėmis.
  4. Skanaus:)

Panašūs receptai