Vengriškas guliašas
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 11, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Vengriškas guliašas su grybais - labai sotu ir skanu.
Ingredientai
- Jautiena 400 g
- Aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Raudonas vynas 125 ml
- Vanduo 125 ml
- Paprika 4 vnt
- Svogūnai 3 vnt
- Grybai 100 g
- Petražolės Pagal skonį
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Malta paprika 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Pipirai Pagal skonį
Eiga
- Jautieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome kubeliais. Pabarstome druska ir pipirais, apkepiname keptuvėje su aliejumi.
- Kai jautiena apkepa, supilame vyną, karštą vandenį ir troškiname. Reikia sekti, kad mėsa visada būtų apsemta vandens.
- Paprikas ir svogūnus supjaustome juostelėmis.
- Kai mėsa pasitroškina apie 40 min., suberiame daržoves ir troškiname dar apie 30 min.
- Tuomet suberiame atskirai apkepintus grybus. Įberiame dar pipirų, druskos ir džiovintos paprikos.
- Guliašas paruoštas - galime nuimti nuo viryklės.
- Prieš patiekdami papuošiame smulkintomis petražolėmis.
- Skanaus:)