Vengriškas guliašas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Vengriškas guliašas su grybais - labai sotu ir skanu. 

Ingredientai

  • Jautiena 400 g
  • Aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Raudonas vynas 125 ml
  • Vanduo 125 ml
  • Paprika 4 vnt
  • Svogūnai 3 vnt
  • Grybai 100 g
  • Petražolės Pagal skonį
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Malta paprika 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Jautieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome kubeliais. Pabarstome druska ir pipirais, apkepiname keptuvėje su aliejumi.
  2. Kai jautiena apkepa, supilame vyną, karštą vandenį ir troškiname. Reikia sekti, kad mėsa visada būtų apsemta vandens.
  3. Paprikas ir svogūnus supjaustome juostelėmis.
  4. Kai mėsa pasitroškina apie 40 min., suberiame daržoves ir troškiname dar apie 30 min.
  5. Tuomet suberiame atskirai apkepintus grybus. Įberiame dar pipirų, druskos ir džiovintos paprikos.
  6. Guliašas paruoštas - galime nuimti nuo viryklės.
  7. Prieš patiekdami papuošiame smulkintomis petražolėmis.
  8. Skanaus:)

Panašūs receptai