Vengriška grybų sriuba
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Labai gardi grybų sriubytė, siūlom paragauti!
Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Svogūnas 1 vnt
- Grybai 500 g
- Daržovių Sultinys 500 ml
- Krapai Pagal skonį
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 šaukštas (-ai)
- Sojos padažas 1 šaukštas (-ai)
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Miltai 3 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Citrinų sultys 4 vnt
- Grietinėlė 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Svogūnus apkepti įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies, apie 5 min.
- Sudėti grybus ir kepti dar apie 5 min.
- Supilti sultinį, sudėti krapus, paprikos miltelius ir sojų padažą.
- Sumažinti ugnį ir uždengus virti 15 min.
- Sumaišyti miltus ir pieną. Mišinį supilti į sriubą, išmaišyti ir dar virti 15 min.
- Įmaišyti druską, pipirus, citrinos sultis ir grietinėlę. Uždengti, truputį pakaitinti 3-5 min., bet neleisti užvirti.
- Patiekti.