Šimtalapis pyragas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Šimtalapis – totoriškas skanėstas. Nepaisant kai kurių receptūros paslapčių, šimtalapis išpopuliarėjo Lietuvoje. Kepa jį visi, kas netingi.

Ingredientai

  • Sviestas 150 g
  • Miltai 250 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Vanduo 100 ml
  • Aguonos 400 g
  • Razinos 100 g
  • Cukrus 100 g

Eiga

  1. Ištirpinkite sviestą. 4 šaukštus įpilkite į atskirą indą, tuomet į tą patį indą supilkite miltus, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens. Viską išmaišykite ir pakočiokite. Jeigu to padaryti dar nepavyksta, įpilkite dar miltų. Likusį sviestą palikite aptepimui, kuomet tešlą klosite lakštais.
  2. Tešlą suvyniokite į rutulį, apvyniokite plėvele ir pastatykite šiltoje vietoje valandai.
  3. Nuplikykite aguonas, jas sumalkite, sudėkite cukrų ir razinas.
  4. Pabarstykite miltus ant stalo ir kuo ploniau iškočiokite tešlą į 4-5 stačiakampius lakštus. Apskaičiuokite, jog šimtalapis tilptų į kepimo indą.
  5. Tešlą aptepkite sviestu, tepkite aguonų įdarą, apibarstykite razinomis.
  6. Tuomet atsargiai susukite vyniotinį ir įdėkite į kepimo indą išteptą riebalais.
  7. Kepkite apie 40 minučių, orkaitę įkaitinę iki 200 laipsnių.
  8. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!