Velykų receptas keptas kiaulienos kumpis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.
Velykų valgiai – praeities tradicijos ir šiuolaikinės virtuvės vingrybės.
Ingredientai
- Kiaulienos kumpis 2 kg
- Marinatas 2 g
- Lauro lapeliai 3 vnt
- Pipirų mišinys Pagal skonį
- Kalendros vaisiai Pagal skonį
- Gvazdikėliai Pagal skonį
- Muškato riešutas 1 vnt
- Gartyčios Pagal skonį
- Kadagio uogos Pagal skonį
- Cukrus 1 šaukštas (-ai)
- Druska 2 šaukštas (-ai)
- Citrinos rūgštis 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Marinatui paruošti reikės: 2 litrų vandens, 3 lauro lapelių, pipirų mišinio (pusė šaukštelio), kalendros vaisių, gvazdikėlių, muskato riešuto, garstyčių grūdelių, kadagio uogų, šaukšto cukraus, 2 šaukštų druskos, arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties. Visko galite dėti po šaukštelį, išskyrus pipirus, cukrų ir druską, jų dėkite kiek nurodyta. Marinatą paviriname.
- Išvirtą marinatą atvėsinti ir jame visą parą mirkyti kumpį. Marinuotas kumpis kepamas iki 180–200 °C įkaitintoje Orkaitėje maždaug pusantros valandos, vis aplaistant kepsnį marinatu, kuriame mirko kumpis.
- Skanaus!