Velykų pynutė
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardus Velykų duonos/pyrago pynutės receptas.
Ingredientai
- Miltai 4 stiklinė (-ės)
- Sausos mielės 1 pakuotė (-ės)
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Sviestas 240 g
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kiaušiniai 2 vnt
- Aguonos 3 šaukštas (-ai)
- Pankoliai 3 šaukštas (-ai)
- Aliejus 1 stiklinė (-ės)
- Putpelės Kiaušiniai 4 -
Eiga
- Dideliame dubenyje sumaišykite 2 puodelius miltų ir mieles; atidėkite. Vidutiniame dubenyje maišydami pašildykite pieną, cukrų, sviestą ir druską, iki sviestas ištirps. Supilkite pieno mišinį į miltus kartu su kiaušiniais. Elektriniu mikseriu suplakite iki vientisos masės. Įmaišykite sėklas.
- Mediniu šaukštu įmaišykite kiek įmanoma daugiau miltų. Perkelkite tešlą ant miltuoto paviršiaus. Įminkykite pakankamai likusių miltų, kad tešla būtų elastinga (minkykite apie 6-8 minutes). Suformuokite iš tešlos rutulį. Padėkite ją į riebalais išteptą dubenį, kartą apsukite, kad tešla pasidengtų riebalais. Uždenkite; pastatykite šiltai, kad pakiltų dvigubai (apie 1 valandą).
- Suspauskite tešlą. Perkelkite tešlą ant miltuoto paviršiaus. Padalinkite tešlą pusiau. Uždenkite; leiskite pastovėti 10 minučių. Tuo tarpu riebalais ištepkite didelę kepimo skardą. Iš vienos tešlos pusės iškočiokite 30x20 cm stačiakampį. Supjaustykite ją į tris 20x5 cm juosteles. Sudėkite į paruoštą kepimo skardą palikdami 2,5 cm atstumus. Iš likusios tešlos suformuokite 25x20 cm stačiakampį. Supjaustykite į penkias 20x5 cm juosteles. Sudėkite trumpesnes juosteles išilgai ilgesnių, suformuodami groteles. Uždenkite; pastatykite šiltai, kad pakiltų dvigubai (apie 45 minutes). Įkaitinkite orkaitę iki 1800C temperatūros.
- Kepkite 25-30 minučių. Patepkite duoną kepimo aliejumi. Atvėsinkite. Sudėkite kiaušinius ant duonos. Patiekite su sviestu.