Zuikis su putpelių kiaušiniais viduje
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Puikus patiekalas ir labai gražus mėsos pyragas ar zuikis - kaip pavadinsi, taip nepagadinsi! Labai gražiai galima paserviruoti lėkštėje šį pyragą, nes perpjovus visur viduje rasime putpelės kiaušinį. Receptas super tinkantis Velykų ir Kalėdų stalui.
Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt
- Malta mėsa 1 kg
- Putpelių kiaušiniai 18 vnt
- Petražolės 20 g
- Krapai 10 g
- Pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Balta duona 6 riekė (-ės)
- Sluoksniuota tešla 150 g
- Pienas 2 stiklinė (-ės)
- Morka 1 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakas 3 skiltelė (-ės)
- Aliejus 2 šaukštas (-ai)
Eiga
- Mėsa gali būti malta kalakutiena, ar kiauliena, priklauso nuo to, ką mėgstate labiausiai.
- 2 vištos kiaušinius naudosime tešlai.
- Kietai išvirkite putpelių kiaušinius, po to nulupkite lukštelius, kad geriau luptųsi virkite įbėrę druskos ir išvirusius apipilkite vandeniu.
- Duoną susmulkinta į mažus gabalėlius, užpilkite pienu.
- Mėsą sudėkite į tą patį dubenį su duona ir pienu.
- Kiaušinio trynius atskirkite nuo baltymo. Išplakite baltymus ir įmaišykite į mėsos masę.
- Susmulkinkite svogūną, česnaką, morką, įpilkite į keptuvę aliejaus ir kelias minutes pakepinkite, bet neperkepkite, užteks 3 minučių.
- Pakepintas daržoves su aliejumi supilti į mėsos masę, supilti prieskonius ir žalumynus.
- Pasiruoškite žiedinį kepimo indą, įklokite kepimo popierių, dėkite mėsos, į vidų įspauskite putpelių kiaušinius, sulyginkite paviršių.
- Iš sluoksniuotos tešlos išpjaukite apie 11 juostelių, jų ilgis turėtų būti kaip indo plotis, o lakštelių plotis apie 2 centimetrus. Išpjaukite gražias lapelio formas. Galite lapelius uždėti kiek vėliau ant mėsos, po 10 minučių kepimo, arba tiesiog, kai matysite, jog tešla jau iškepusi, pridenkite lapelius su folija, o pačiai mėsytei leiskite pasikepti.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių ir kepame apie 35 minutes. Skanaus!