Velykinis receptas - velykinė boba
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ypatingas šventinis kepinys - Velykinė boba.
Ingredientai
- Miltai 1 kg
- Kiaušinio trynys 15 vnt
- Cukrus 300 g
- Sviestas 200 g
- Mielės 70 g
- Vanilinis cukrus Pagal skonį
- Razinos 1 stiklinė (-ės)
- Baltojo glajaus Pagal skonį
Eiga
- Jis ruošiamas iš mielinės tešlos, yra labai saldus ir būtinai su razinomis. Velykinė boba kepama specialioje formoje, bobų aukštis gali būti įvairus. Apačia turi būti platesnė, o viršus siauresnis. Jų yra įvairiausių:sultingų, margų, vaisinių, riešutinių, duoninių ir kt.
- Į pašildytą pieną įsijokite dalis recepte nurodytų miltų. Jų dėkite tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Į šią masę sudėkite mielės, ištrintos su šaukštu cukraus.
- Tešlą gerai išmaišykite, jos paviršių apsijokite miltais, kad nedžiūtų. Apdenkite drobele, padėkite šiltoje vietoje ir pakildinkite.
- Kiaušinių trynius ištrinkite su 250 g cukraus. Su likusiu cukrumi sutrinkite vanilinį cukrų. Tešlai pakilus, įsijokite likusius miltus, sudėkite kiaušinius ir gerai išminkykite. Galiausiai supilkite lydytą sviestą , sudėkite prieskonius ir gerai nuplautas ir miltuose pavoliotas razinas.
- Tešla minkykite, kol ši nelips prie rankų. Palikite šiltai, kad pakiltų. Pakilusią tešlą, dar kartą paminkykite,sudėkite į aliejumi pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą aukštą formą. Tešlos dėkite tiek, kad ji užimtų ne daugiau kaip 1/3 formos tūrio. Pakilusią kepkite 180-200 C temp. orkaitėje apie 1 valandą. Iš formos išimkite tik atvėsusią bobą.