Velykinis receptas - skanieji velykų suktinukai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Sudėtinga rasti desertą, skirtą Velykoms. Tačiau šis - kaip tik!

Ingredientai

  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Miltai 75 ml
  • Cukrus 75 g
  • Vanilinis cukrus 3 šaukštas (-ai)
  • Krakmolas 1 šaukštas (-ai)
  • Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Migdolai 50 g
  • Konservuoti persikai 8 vnt
  • Grietinėlė 300 ml

Eiga

  1. Ant pergamentinio popieriaus nupieškite 8 apie 12 cm skersmens apskritimus. Vieną arba keletą vamzdelių (pavyzdžiui, nuo popierinio rankšluosčio ritinėlio) apvyniokite folija.
  2. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus su druska išplakite iki standumo. Berkite cukrų ir vanilinį cukrų. Tada išplakite trynius. Sumaišykite miltus, bulvių krakmolą, kepimo miltelius ir suberkite į suplaktą masę. Tada masę užtepkite ant nupieštų apskritimų ir pabarstykite migdolų drožlėmis. Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 8 min. Nekepkite orkaitėje su ventiliatoriumi.
  3. Iškeptus pyragaičius apvyniokite apie vamzdelį su folija. Palaukite, kol atvės.
  4. Įdarui iki tirštumo išplakite grietinėlę su vaniliniu cukrumi. Į suktinukų vidų įkrėskite paruošto įdaro ir papuoškite juos plonais griežinėliais supjaustytais persikais. Pabarstykite cukraus milteliais ir tiekite.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!