Velykinis receptas - skanieji velykų suktinukai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Sudėtinga rasti desertą, skirtą Velykoms. Tačiau šis - kaip tik!
Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Miltai 75 ml
- Cukrus 75 g
- Vanilinis cukrus 3 šaukštas (-ai)
- Krakmolas 1 šaukštas (-ai)
- Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Migdolai 50 g
- Konservuoti persikai 8 vnt
- Grietinėlė 300 ml
Eiga
- Ant pergamentinio popieriaus nupieškite 8 apie 12 cm skersmens apskritimus. Vieną arba keletą vamzdelių (pavyzdžiui, nuo popierinio rankšluosčio ritinėlio) apvyniokite folija.
- Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus su druska išplakite iki standumo. Berkite cukrų ir vanilinį cukrų. Tada išplakite trynius. Sumaišykite miltus, bulvių krakmolą, kepimo miltelius ir suberkite į suplaktą masę. Tada masę užtepkite ant nupieštų apskritimų ir pabarstykite migdolų drožlėmis. Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 8 min. Nekepkite orkaitėje su ventiliatoriumi.
- Iškeptus pyragaičius apvyniokite apie vamzdelį su folija. Palaukite, kol atvės.
- Įdarui iki tirštumo išplakite grietinėlę su vaniliniu cukrumi. Į suktinukų vidų įkrėskite paruošto įdaro ir papuoškite juos plonais griežinėliais supjaustytais persikais. Pabarstykite cukraus milteliais ir tiekite.