Velykinis mielinis pyragas

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 22, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Miltai Pagal skonį
  • Mielės 30 g
  • Sviestas 50 g
  • Cukrus Pagal skonį
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Kiaušinio baltymas 1 vnt
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Citrinos rūgštis 1 vnt
  • Varškė 400 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Cukrus 6 šaukštas (-ai)
  • Razinos Pagal skonį
  • Migdolai Pagal skonį

Eiga

  1. Iš tešlai skirtų produktų paruošti melinę tešlą ir palikti šiltai, kad pakiltų.
  2. Tuo metu paruošti varškės įdarą. Varškę pertrinti per sietelį. Kiaušinius išsukti su cukrumi iki purumo, į šią masę suberti nuplautas ir nusausintas razinas, įlašinti keletą lašų kvapiojo citrinų aliejaus. Viską sudėti į varškės masę ir atsargiai apmaišyti.
  3. Kai tešla iškyla, iškočioti platų, tačiau nestorą tešlos pagrindą. Ant jo vienodai užtepti varškės įdaro, paliekant neužteptus maždaug 1 cm kraštus ir suvynioti voleliu. Paruoštą pyragą dėti į miltais pabarstytą skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val.
  4. Iškepusį pyragą atvėsinti ir papuošti iš kiaušinio baltymo, miltinio cukraus ir citrinų rūgšties išsuktu baltu glajumi.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!