Velykinis mielinis pyragas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Miltai Pagal skonį
- Mielės 30 g
- Sviestas 50 g
- Cukrus Pagal skonį
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 2 vnt
- Kiaušinio baltymas 1 vnt
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Citrinos rūgštis 1 vnt
- Varškė 400 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Cukrus 6 šaukštas (-ai)
- Razinos Pagal skonį
- Migdolai Pagal skonį
Eiga
- Iš tešlai skirtų produktų paruošti melinę tešlą ir palikti šiltai, kad pakiltų.
- Tuo metu paruošti varškės įdarą. Varškę pertrinti per sietelį. Kiaušinius išsukti su cukrumi iki purumo, į šią masę suberti nuplautas ir nusausintas razinas, įlašinti keletą lašų kvapiojo citrinų aliejaus. Viską sudėti į varškės masę ir atsargiai apmaišyti.
- Kai tešla iškyla, iškočioti platų, tačiau nestorą tešlos pagrindą. Ant jo vienodai užtepti varškės įdaro, paliekant neužteptus maždaug 1 cm kraštus ir suvynioti voleliu. Paruoštą pyragą dėti į miltais pabarstytą skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val.
- Iškepusį pyragą atvėsinti ir papuošti iš kiaušinio baltymo, miltinio cukraus ir citrinų rūgšties išsuktu baltu glajumi.