Velykiniai sausainiukai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardūs, trapūs velykiniai sausainiai.

Ingredientai

  • Miltai 475 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Sviestas 200 g
  • Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Gvazdikėliai Pagal skonį
  • Imbieras Pagal skonį
  • Grietinė 1 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 150 g
  • Citrinos sultys 1 vnt
  • Cukraus pudra 4 šaukštas (-ai)
  • Pabarstukai Pagal skonį

Eiga

  1. Miltus persijokite, kad neliktų gumulėlių ir sumaišykite su kepimo milteliais.
  2. Cinamoną, imbierą ir gvazdikėlius sumašykite ir suberkite ant miltų.
  3. Cukrų išplakite su kiaušiniu ir tirpintu sviestu. Į šią masę įdėkite grietinės.
  4. Į kiaušinio plakinį lėtai maišydami suberkite miltų turinį. Kuomet šaukštu minkyti pasidaro per sunku, pradėkite minkyti rankomis, minkykite bent 5 minutes.
  5. Baigę minkyti susukite tešlą į maistinę plėvelę ar foliją ir dėkite šaldytuvą pabręsti bent valandai.
  6. Po to tešlą išimkite ir iškočiokite pusės centimetro storio blyną, kuriame spauskite norimos formos sausainius.
  7. Sausainius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite 15 minučių 180° C orkaitėje.
  8. Kai sausainiai keps ir atvės aptepti juos citrininiu cukraus glajumi (citrinos sultis sumaišus su cukraus pudra). Puoškite pabarstukais.
  9. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!