Velykiniai sausainiukai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardūs, trapūs velykiniai sausainiai.
Ingredientai
- Miltai 475 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Sviestas 200 g
- Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Gvazdikėliai Pagal skonį
- Imbieras Pagal skonį
- Grietinė 1 šaukštas (-ai)
- Cukrus 150 g
- Citrinos sultys 1 vnt
- Cukraus pudra 4 šaukštas (-ai)
- Pabarstukai Pagal skonį
Eiga
- Miltus persijokite, kad neliktų gumulėlių ir sumaišykite su kepimo milteliais.
- Cinamoną, imbierą ir gvazdikėlius sumašykite ir suberkite ant miltų.
- Cukrų išplakite su kiaušiniu ir tirpintu sviestu. Į šią masę įdėkite grietinės.
- Į kiaušinio plakinį lėtai maišydami suberkite miltų turinį. Kuomet šaukštu minkyti pasidaro per sunku, pradėkite minkyti rankomis, minkykite bent 5 minutes.
- Baigę minkyti susukite tešlą į maistinę plėvelę ar foliją ir dėkite šaldytuvą pabręsti bent valandai.
- Po to tešlą išimkite ir iškočiokite pusės centimetro storio blyną, kuriame spauskite norimos formos sausainius.
- Sausainius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite 15 minučių 180° C orkaitėje.
- Kai sausainiai keps ir atvės aptepti juos citrininiu cukraus glajumi (citrinos sultis sumaišus su cukraus pudra). Puoškite pabarstukais.
- Skanaus!