Velykiniai sausainiai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Skanūs, gardučiai ir trapūs Velykų sausainiukai.
Ingredientai
- Miltai 250 g
- Cukrus 75 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Vanilė 3 arb. šaukštelis (-iai)
- Sviestas 100 g
- Kiaušinio baltymas 1 vnt
- Cukraus pudra 150 g
Eiga
- Miltus persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti duobutę. Į ją suberti cukrų, vanilinį cukrų, įmušti kiaušinį. Viską išmaišyti. Sviestą arba margariną supjaustyti gabalėliais ir sudėti į masę. Suminkyti vientisą tešlą, kurią 30 min. pastatyti į šaldytuvą.
- Tešlą plonai iškočioti ir išspausti ovalo formos sausainius. Juos dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti apie 10 - 15 min. 200 C įkaitintoje orkaitėje.
- Glajui cukraus pudrą sumaišyti su baltymu. Glajų nudažyti maistiniais dažais ir puošti sausainius.