Velykiniai kiškučiai

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Skanučiai, gražučiai velykiniai kiškučiai.

Ingredientai

  • Miltai 5 stiklinė (-ės)
  • Sausos mielės 1 pakuotė (-ės)
  • Pienas 2 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušinio baltymas 1 vnt
  • Vanduo 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite 2,5 puodelių miltų ir mieles; atidėkite. Vidutiniame puode pašildykite maišydami pieną, žalius prieskonius, cukrų, sviestą ir druską (iki 45-50 C temperatūros), kol sviestas beveik ištirps. Supilkite pieno mišinį į miltus. Plakite elektriniu mikseriu mažu-vidutiniu greičiu 30 sekundžių. tada plakite dideliu greičiu 3 minutes. Mediniu šaukštu įmaišykite kiek įmanoma daugiau miltų.
  2. Perdėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Minkykite, kol tešla bus elastinga ir vientisa (apie 6-8 minutes). Suformuokite rutulį. Padėkite jį į riebalais išteptą dubenį. Uždenkite; padėkite šiltai, kad tešla pakiltų dvigubai (45-60 minučių).
  3. Suspauskite tešlą. Perdėkite ją ant miltuoto paviršiaus.
  4. 8 mažiems triušiukams: Padalinkite tešlą pusiau. Uždenkite ir palikite 10 minučių. Iš vienos tešlos dalies suformuokite 20 cm apskritimą. Aštriu peiliu padalinkite jį į šešias dalis. Nuo keturių dalių nupjaukite po nedidelį gabaliuką tešlos triušiukų uodegytėms. Atsargiai iš 4 dalių suformuokite ovalus, užlenkdami jų kraštus žemyn ir sujungdami juos. Sudėkite ovalus sujungimu žemyn į riebalais išteptą skardą. truputį suplokite iki 10 cm ilgio. Iš nupjautų gabaliukų suformuokite uodegytes ir pritvirtinkite jas vienoje ovalų pusėje.
  5. Triušių ausims, padalinkite likusias dalis pusiau, taip suformuodami 4 mažas dalis. Kiekvienai daliai suteikite lašo formą, apie 10 cm ilgio. Virtuvinėmis žirklėmis įkirpkite nuo siaurojo galo apie 6 cm. Uždėkite ausis ant kitos ovalo pusės nei uodega. (Jei reikia, patepkite paviršius vandeniu, kad jie geriau sukibtų.) Pirštais švelniai pasukite ausis norimu būdu. Pakartokite tą patį su likusia tešla. Uždenkite ir palikite pakilti dvigubai (apie 30 minučių).
  6. 2 dideliems triušiams, padalinkite tešlą į tris dalis. Uždenkite ir palikite 10 minučių. Iš dviejų tešlos dalių nugnybkite po nedidelį gabaliuką triušių uodegoms. Iš dviejų dalių suformuokite ilgus ovalus (apie 15 cm ilgio). Sudėkite ovalus į riebalais išteptą skardą. truputį suplokite. Iš nupjautų gabaliukų suformuokite uodegytes ir pritvirtinkite jas vienoje ovalų pusėje. Likusią tešlos dalį padalinkite pusiau. Iš kievieno gabaliuko suformuokite apie 12cm ilgio lašo formą. Virtuvinėmis žirklėmis įkirpkite nuo siaurojo galo apie 7,6 cm. Tai bus triušiuko galva ir ausys. Uždėkite ausis ant kitos ovalo pusės nei uodega. (Jei reikia, patepkite paviršius vandeniu, kad jie geriau sukibtų.) Pirštais švelniai pasukite ausis norimu būdu. Pakartokite tą patį su likusia tešla. Uždenkite ir palikite pakilti dvigubai (apie 30-45 minutes).
  7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros. nedideliame dubenyje suplakite kiaušinio baltymą su vandeniu. Patepkite gautu mišiniu triušiukus. Pabarstykite vienu iš pabarstų. Kepkite 15-20 minučių (didelius - 30-40 minučių).
  8. Saldus šalavijo pabarstas: Mažame dubenyje sumaišykite 2 šaukštus cukraus ir 1 šaukštelį šviežio susmulkinto šalavijo.
  9. Rozmarino sūrio pabarstas: Mažame dubenyje sumaišykite 3 šaukštus tarkuoto Parmesan sūrio ir 1,5 šaukštelio šviežio susmulkinto rozmarino.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!