Velingtono jautiena
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Velykinių pietų patiekalas.
Ingredientai
- Jautiena Pagal skonį
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Pievagrybiai 300 g
- Svogūnas 1 vnt
- Kepenų paštetas 170 g
- Sluoksniuota tešla 500 g
- Kiaušinio trynys 1 vnt
Eiga
- Jautieną įtrinti juodaisiais pipirais. Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų, dėti jautieną ir ant stiprios ugnies kepti, kol iš visų pusių apskrus.
- Apskrudusį jautienos gabalą dėti į kepimo skardą, įpilti šiek tiek vandens ir kepti 220 C įkaitintoje orkaitėje. Kepti 25 min., jei norite pakepusios, 35 min., jei norite ne visai iškepusios arba 40 min., jei norite visai iškepusios mėsos.
- Tuo tarpu įkaitintoje keptuvėje apkepinti smulkiai supjaustytus svogūnus ir grybus. Padidinti ugnį ir kepti, kol išgaruos drėgmės perteklius.
- Į grybų ir svogūnų mišinį įdėti kepenų pašteto, pagardinti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
- Iš dviejų sluoksniuotos tešlos lakštų iškočioti vieną stačiakampio formos lakštą. Jo viduryje paskleisti pusę kepenų pašteto ir grybų mišinio. Ant viršaus uždėti jautienos gabalą, likusį kepenų pašteto ir grybų mišinį.
- Ant mėsos užlenkti trumpąsias tešlos kraštines, po to - ilgąsias. "Paketėlį" apversti, papuošti tešlos juostelėmis, aptepti kiaušinio trynio plakiniu.
- Kepti 220 C įkaitintoje orkaitėje, kol tešla taps trapi ir gražiai paruduos.
- Išimtą iš orkaitės kepinį 10 min. palikti pastovėti, paskui suraikyti ir pateikti su daržovėmis.