Vegetariškas Čili troškinys

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Čili troškinys be mėsos - puikus pasirinkimas tiems, kas nevalgo mėsos, arba tiesiog nori lengvesnio čili troškinio varianto. Jeigu patieksime be sūrio, įtiksime net ir veganams. Gaminamės, nes tikrai skonių skonis! Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui

Ingredientai

  • Sojų faršas 300 g
  • Konservuotos pupelės 2 skardinė (-ės)
  • Smulkinti konservuoti pomidorai savo sultyse 2 skardinė (-ės)
  • Konservuoti kukurūzai 1 skardinė (-ės)
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Druska, pipirai Pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Čederio sūris 50 g
  • Pilno grūdo duona 1 kepalas

Eiga

  1. Sojų faršą paverdame vandenyje keletą minučių, kol suminkštės.
  2. Svogūną ir česnaką smulkiai susipjaustome ir pakepiname su alyvuogių aliejumi. Sudedame sojų faršą, prieskonius ir vėl pakepiname keletą minučių.
  3. Keptuvės turinį sudedame į puodą, supilame konservuotus pomidorus, pupeles ir kukurūzus. Užpilame viską vandenių ar likusiu skysčiu po sojų faršo virimo. Paverdame viską apie 10 min.
  4. Į įkaitintą orkaitę įdedame pilno grūdo duoną keletui minučių, kad sušiltų ir paviršius pasidarytų traškus.
  5. Patiekiame troškinį su šilta duonele. Jeigu nedėsite ant viršaus sūrio, jis puikiai tiks ir veganams.
  6. Skanaus :)

Panašūs receptai