Varškėtis su nektarinais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Varškėtis su nektarinais 

Ingredientai

  • Varškė 400 g
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Cukrus 100 g
  • Vanilė 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Miltai 60 g
  • Želė 1 pakuotė (-ės)
  • Nektarinas 4 vnt

Eiga

  1. Varškę sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, tarkuota citrinos žievele, kiaušinių tryniais ir miltais.
  2. Baltymus išplakti iki standžios masės ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.
  3. Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais (aš, kaip visada kepiau silikoninėje formoje, tad niekuo netepiau, nebarsčiau). Supilti varškės masę.
  4. Varškėtį kepti 175 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min.
  5. Iškepusį varškėtį atvėsinti.
  6. Kol varškėtis vėsta, paruošti želė, supjaustyti skiltelėmis nektarinus. Želė pakelio turinį ištirpinti 250 ml verdančio vandens.
  7. Kai varškėtis atvės, sudėti nektarinus ir užpilti želė. Paruoštą varškėtį pastatyti į šaldytuvą, kad sustingtų želė.

Panašūs receptai