Varškėtis su nektarinais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Varškėtis su nektarinais
Ingredientai
- Varškė 400 g
- Kiaušiniai 4 vnt
- Cukrus 100 g
- Vanilė 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Miltai 60 g
- Želė 1 pakuotė (-ės)
- Nektarinas 4 vnt
Eiga
- Varškę sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, tarkuota citrinos žievele, kiaušinių tryniais ir miltais.
- Baltymus išplakti iki standžios masės ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.
- Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais (aš, kaip visada kepiau silikoninėje formoje, tad niekuo netepiau, nebarsčiau). Supilti varškės masę.
- Varškėtį kepti 175 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min.
- Iškepusį varškėtį atvėsinti.
- Kol varškėtis vėsta, paruošti želė, supjaustyti skiltelėmis nektarinus. Želė pakelio turinį ištirpinti 250 ml verdančio vandens.
- Kai varškėtis atvės, sudėti nektarinus ir užpilti želė. Paruoštą varškėtį pastatyti į šaldytuvą, kad sustingtų želė.