Varškės spurgos
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Varškės spurgos spurgytės.
Ingredientai
- Varškė 200 g
- Miltai 150 g
- Cukrus 3 šaukštas (-ai)
- Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kiaušinis 1 vnt
Eiga
- Į dubenį sudėti varškę ir pertrinti kartu su cukrumi. Sudėti kepimo miltelius, vanilinį cukrų. Įmušti kiaušinį.
- Palengva suberti miltus. Miltų reiktų nepadauginti, nes kitu atvėju spurgos bus kietos, netokios purios ir nesijaus varškė.
- Rankomis formuoti mažus tešlos kamuoliukus ir dėti į įkaitintą aliejų.
- Kepti kol gražiai paruduos. Šiek tiek pravėsiusias galima apibarstyti cukraus pudra.
- Skanaus!