Varškės pyragas

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Varškės pyras, labai purus, lengvai paruošiamas.

Ingredientai

  • Desertinė varškė su razinomis 250 g
  • Cukrus 150 g
  • Kiaušiniai 6 vnt
  • Grietinėlė 100 ml
  • Sviestas 50 g
  • Krakmolas 30 g
  • Citrinos sultys 1 šaukštas (-ai)
  • Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Sviestą, varškę, grietinėlę ištirpdykite dubenyje virš garų vonelės, maišydami iki vientisos masės. Palikite truputį atvėsti.
  2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius ir vanilinį cukrų įmaišykite į varškės masę kartu su citrinos sultimis. Įsijokite miltus, druską ir krakmolą. Gerai išmaišykite, kol neliks sausų ingredientų gumuliukų.
  3. Atskirai plakite baltymus. Kai jie pradės putoti, po truputį berkite cukrų ir išplakite iki standumo. Atsargiai, per kelis kartus, baltymus įmaišykite į varškės masę.
  4. Kepimo formos (naudojau 20 skersmens apvalią) išorę sandariai apvyniokite folija. Galite apvynioti net keliais sluoksniais, kad būtų tikrai sandaru. Formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite trupučiu sviesto arba aliejaus. Supilkite varškės masę ir išlyginkite viršų. Formą dėkite į gilią skardą ir į skardą pilkite karšto vandens, kad uždengtų formą maždaug iki pusės.
  5. Galite skanauti iškart atvėsusio, bet man jis pats skaniausias keletą valandų pastovėjęs šaldytuve. Patiekdami galite papuošti cukraus pudra.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!