Varškės pyragas
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Varškės pyras, labai purus, lengvai paruošiamas.
Ingredientai
- Desertinė varškė su razinomis 250 g
- Cukrus 150 g
- Kiaušiniai 6 vnt
- Grietinėlė 100 ml
- Sviestas 50 g
- Krakmolas 30 g
- Citrinos sultys 1 šaukštas (-ai)
- Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Sviestą, varškę, grietinėlę ištirpdykite dubenyje virš garų vonelės, maišydami iki vientisos masės. Palikite truputį atvėsti.
- Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius ir vanilinį cukrų įmaišykite į varškės masę kartu su citrinos sultimis. Įsijokite miltus, druską ir krakmolą. Gerai išmaišykite, kol neliks sausų ingredientų gumuliukų.
- Atskirai plakite baltymus. Kai jie pradės putoti, po truputį berkite cukrų ir išplakite iki standumo. Atsargiai, per kelis kartus, baltymus įmaišykite į varškės masę.
- Kepimo formos (naudojau 20 skersmens apvalią) išorę sandariai apvyniokite folija. Galite apvynioti net keliais sluoksniais, kad būtų tikrai sandaru. Formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite trupučiu sviesto arba aliejaus. Supilkite varškės masę ir išlyginkite viršų. Formą dėkite į gilią skardą ir į skardą pilkite karšto vandens, kad uždengtų formą maždaug iki pusės.
- Galite skanauti iškart atvėsusio, bet man jis pats skaniausias keletą valandų pastovėjęs šaldytuve. Patiekdami galite papuošti cukraus pudra.