Varškės pyragas su vyšniomis
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Varškės pyragas.
Ingredientai
- Varškė 500 g
- Cukrus 150 g
- Pudingas 1 pakuotė (-ės)
- Pienas 200 ml
- Manų kruopos 2 šaukštas (-ai)
- Kiaušiniai 2 vnt
- Krakmolas 1 šaukštas (-ai)
- Vyšnios Pagal skonį
Eiga
- Kiaušinius išsukame su 100 g cukraus. Įmaišome varškę, manus ir plakame blenderiu ar mikseriu, kol gausime visiškai lygią, kreminę konsistenciją. Pieną sumaišome su pudingu, supilame į varškę ir dar sykį perplakame. Vyšnių kauliukus išimame, jas sumašome su likusiu cukrumi ir krakmolu.
- Iš tešlos kepimo formoje išlipdome pagrindą su kelių centimetrų aukščio kraštais. Šiek tiek tešlos pasiliekame viršui. Į pagrindą pilame varškės įdarą, ant viršaus išdėliojame vyšnias. Iš tešlos likučių pasidarome juosteles ir jomis „išpiname“ viršų. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Išjungiame ir paliekame atvėsti. Vėliau įdedame į šaldytuvą ir palaikome bent 4 valandas, o geriausia per naktį.