Varškės pyragas su vyšniomis

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Varškės pyragas. 

Ingredientai

  • Varškė 500 g
  • Cukrus 150 g
  • Pudingas 1 pakuotė (-ės)
  • Pienas 200 ml
  • Manų kruopos 2 šaukštas (-ai)
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Krakmolas 1 šaukštas (-ai)
  • Vyšnios Pagal skonį

Eiga

  1. Kiaušinius išsukame su 100 g cukraus. Įmaišome varškę, manus ir plakame blenderiu ar mikseriu, kol gausime visiškai lygią, kreminę konsistenciją. Pieną sumaišome su pudingu, supilame į varškę ir dar sykį perplakame. Vyšnių kauliukus išimame, jas sumašome su likusiu cukrumi ir krakmolu.
  2. Iš tešlos kepimo formoje išlipdome pagrindą su kelių centimetrų aukščio kraštais. Šiek tiek tešlos pasiliekame viršui. Į pagrindą pilame varškės įdarą, ant viršaus išdėliojame vyšnias. Iš tešlos likučių pasidarome juosteles ir jomis „išpiname“ viršų. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Išjungiame ir paliekame atvėsti. Vėliau įdedame į šaldytuvą ir palaikome bent 4 valandas, o geriausia per naktį.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!