Varškės pyragas su mėlynėmis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ypatingo skonio varškės pyragas su mėlynėmis.
Ingredientai
- Sausainiai 200 g
- Sviestas 100 g
- Varškė 500 g
- Natūralus jogurtas 500 g
- Cukrus 400 g
- Mėlynės 200 g
- Grietinėlė 200 g
- Želatina 3 šaukštas (-ai)
Eiga
- Sausainius sumalti į trupinius, sumaišyti su tirpintu sviestu. Gauta mase padengti formos su nuimamais šonais dugną. Pastatyti į šaldytuvą.
- Tuo metu paruošiamas kremas. Varškę pertrinti per sietelį, išplakti su jogurtu ir cukrumi. Mėlynes sutrinti. Varškės masę padalinti į dvi dalis – viena dalis turi būti maždaug ketvirčiu mažesnė už kitą dalį. Į mažesnę dalį sudėti mėlynes ir išmaišyti.
- Želatiną išbrinkinti nedideliame kiekyje vandens. Puode pakaitinti grietinėlę (bet neužvirinti!), sudėti išbrinkintą želatiną ir maišyti, kol želatina ištirps. Padalinti želatina į dvi dalis ir supilti į abu kremus. Iš šaldytuvo išimti formą, kurios šonus iškloti kepimo popieriumi arba sutepti trupučiu aliejaus.
- Į formą „zebro“ principu sudėti abu kremus – iš eilės dėti tai baltą, tai mėlyną kremą. Pyrago viršų perbraukti lazdele, padarant „žiedlapius“. Gausite tokį piešinį kaip "voratinklis". Arba galima kremo nemaišyti su mėlynėmis ir dėti jas tiesiog ant viršaus. Kuomet pyragą paruošėte, reikia jį pastatyti į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Skanaus!